Vår äntligen!

Nu när våren äntligen är här börjar jag förbereda inför sommarens kläder hehe.
Vi har haft himla mycket regn och rusk väder nu hela veckan men äntligen börjar värmen komma.
Änsålänge tycker jag att det har varit för kallt för att ha klänning men nu börjar det vara dags att damma av dom.
 
Jag köpte en Burda tidning för ett tag sedan och fastnade för en klänningsmodel med knäppning på framsidan, så då smet jag in till stan och köpte ett bomullstyg och började rita upp mönstret. Det är nog första gången jag knappt behövde ändra något!
Klänningen sitter jätte bra och den var hyfsat lätt gjord, dock var det en himla massa stryckande och pressande men å andra sidan vart det verkligen jätte bra.
Fram och backstycket är fodrade men kjoldelen. 
 
 
 
 
Även ungen behöver sommar kläder. 
Hittade super fint sommartyg som jag sydde shorts och skjorta av.
 
 
Sydde även ett par i tricot som Oliver kan ha i sommar tror att jag även ska sy några byxor med långa ben.
 
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Hängselbyxor

Just nu sitter jag ute och skriver och nästan all snö har smält (Äntligen!), ungen sover och solenskiner så just nu har jag det gött. 
Så med andra ord är bilderna tagna för någon vecka sedan, jag får sällan tid över att sitta vid datorn och just nu är det ända sättet för mig att föra över bilder från kameran. 
Men jag har faktiskt tagit på mig spenderar byxorna och investerat i en ny kamera en Panasonic GX8, dock verkar det som att jag får vänta lite på den.. men men den som väntar på något gott väntar ladrig för länge brukar man ju säga.
 
Jag tycker att det är så himla fint med hängselbyxor dock ganska opraktiskt men fint. Så jag slog på stort och sydde ett par åt oliver.
Tyget skulle jag egentligen sytt en jacka av men det vart aldrig av så då köre jag på byxorna här istället.

 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Våren närmar sig.

 Äntligen kommer våren, så smyger vårkläderna fram. 
Sitter och planerar vilka klänningar jag ska sy till mig själv, är galet förtjust i Kyssjohannas Boho klänningar, men känns lite dyrt att köpa när jag nog kan sy själv.
Jag har svårt att hitta rätt tyg, eftersom utbudet på tygaffärer i luleå är magert så måste jag nog beställa från nätet. Då är ju problemet att man inte kan klämma och känna på tyget det blir så svårt att veta vad jag ska köpa, hade velat ha ett tunt tyg med bra fall som gärna är mönstrat , det har jag dock inte lyckats hitta än.
 
Denna är från kyssjohanna så ser ni något tyg så får ni gärna hojta till!
 
 
Jag har i alla fall sytt en vårjacka till Oliver med favorit motivet Dinosaurier.
Ytter tyget är  Bomull och fodret är Fleece bomull. Modellen är samma som jag gjort jackor av tidigare har för mig att den är från en gammal ottobretidning. 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp