Siri

Jag har länge kollat på denna stickade kofta Siri som Linnea Öhman har gjort mönstret till http://www.ravelry.com/patterns/library/siri-4 . En helt fantastiskt vackert mönster. Jag valde att sticka i Drops merion extra fine. Men av någon anledning så vart tröjan mycket längre efter att jag handtvättade den, så i armarna vart den lite för lång. Och det stör mig lite grann just för att jag var så noga så just det inte skulle inträffa men men så kan det gå.
 
 
 
 
Det vart lite garner över som jag inte rikigt visst vad jag skulle göra med. Men då kom jag på att dom borde nog passa som en tröja åt oliver, och fakiskt jag blev nöjd med den. Garnerna är samma som till siri drops merion extra fine och mönstret är från drops men jag kommer dessvärre inte ihåg vad det hette.
 
 
 
På sista bilden ser det ut som att det är en stor fläck på tröjan men det är bara mitt huvud hehe.
  
 
Stickat | | Kommentera |

En jacka i Ull

Jag är så sugen på att sy en ulljacka i någonpastellfärg åt mig själv, men jag har svårt att hitta rätt tyg samt mönster, funderar om jag skulle ha provat rita upp ett eget mönster men det känns som ett så himla stort projekt.
 
Men en kompisbarn fyllde år så då passade jag på att sy en jacka i stl 86/92 av ett egen ritat mönster. Det måste vara ett av de roligaste plagg jag både sytt och ritat, dock fick jag tänka till både en och två gånger. 
Det roliga med att sy barnkläder är att det går relativt fort samt att det inte går lika mycket tyg som gör att man vågar gå utanför komfortzone.
 
Jag gjorde som så att jag tog ett basmönster från boken mönsterkonstruktion för barn på en klänning som jag sedan ändrade tills jag var nöjd, med andra ord typ allt.
 
 
 
 
 
Yttertyget är en Ullbladning från Ohlssonstyger och innerfodret är ett bomullstyg från Quilterian
Sy | | Kommentera |
Upp